با ادامه مذاکرات برای احیای توافق هستهای که ممکن است بازگشت ایران به بازارهای بینالمللی را به همراه داشته باشد، بعضی از تحلیلگران میگویند چنین اتفاقی، فشار کاهشی روی قیمتهای نفت ایجاد خواهد کرد که عربستان سعودی در تلاش برای اجتناب از آن است.
تأمین امنیت غذایی که یکی از اهداف جوامع بشری در تمام دورهها و یکی از مهمترین ارکان حقوق فردی و امنیت انسان و جامعه است، چالشی اساسی محسوب میشود. دستیابی به نظامهای تغذیه پایدار همانند یکی از ارکان اصلی رسیدن به توسعه پایدار و اطمینان از امنیت غذایی نسل حال و نسلهای آینده مورد توجه است.
صنعت پالایش و پخش از زمان آغاز بهکار دولت سیزدهم، تغییر مسیر از سوختمحوری صرف، به سودمحوری را با نگاه به تکمیل زنجیره ارزش و توجه به صنایع پاییندستی آغاز کرده است.
یک کارشناس حوزه بین الملل انرژی گفت: توسعه میدان آرش یک بحث جدی است و میتواند در انتقال گاز این میدان به کویت استفاده شود، البته بحث انتقال گاز و انعقاد قراداد چه به صورت ایجاد خطوط لوله و تبدیل به الانجی بحث استراتژیک مهمی است که معمولا در فضای سیاسی آرام و احترام متقابل و اراده سیاسی طرفین باید تحقق یابد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با تأکید بر تلاش دولت سیزدهم برای ایجاد تعادل در تراز بین تولید و مصرف بنزین در کشور گفت: در هیچ نقطهای از کشور در زمینه تأمین سوخت کمبود نداریم.
ایران یکی از بنیانگذاران اوپک است که از زمان تأسیس در سال ۱۹۶۰ تاکنون، سعی کرده منافع ملی خود را در بازارهای جهانی نفت با حضور مؤثر و فعال در این سازمان محقق کند.
صنعت پتروشیمی بهعنوان یکی از بخشهایی که بیشترین ارزآوری را در سالهای تحریم داشته، همیشه پرخبر بوده است و کارشناسان برنامههای زیادی برای توسعه آن تدوین کردهاند؛ اما این اتفاق نیفتاد.
جمعی از نمایندگان مجلس ساخت پتروپالایشگاهها را سپر و ابزار دفاعی در مقابله با تحریمهای اقتصادی دانستند و اعلام کردند که پالایشگاهسازی سبب توسعه صنایع پاییندستی و تولید محصولات پتروشیمی میشود و به تقویت منابع ارزی کمک میکند.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، راهبرد وزارت نفت از خامفروشی به سمت احداث پتروپالایشگاهها و تبدیل نفت به فرآورده و صادرات آن تغییر کرد، موضوعی که میتواند به افزایش درآمدهای کشور و بیاثرسازی تحریمها کمک کند.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: قطریها در نظر دارند که مازاد گاز را از طریق خط لوله به ایران برسانند و سپس با همکاری مشترک با ایران گاز را به اروپا ارسال کنند، اگر این پروژه اجرایی شود شاید امنیت انتقال گاز بیشتر تضمین شود یعنی خود اروپاییها درگیر سرمایهگذاری شوند و امنیت خط لوله را در ایران و ترکیه و هر مسیری که باشد حفظ کنند، اکنون مذاکراتی در این ...
راهبرد بیاثر کردن تحریم ذیل بازارسازی نفت موجب شد که در دولت سیزدهم صادرات نفت و میعانات گازی ایران جهش یافته و بدون برجام به بیش از یک میلیون بشکه در روز برسد.
عضو هیات علمی موسسه مطالعات انرژی با بیان اینکه اگر بتوانیم افزایش تولید را به اروپا بفرستیم نیازی نیست که بخواهیم به امریکا صادرات داشته باشیم، گفت: یک تا یک و نیم میلیون بشکه افزایش تولید و صادرات ایران را اروپا براحتی جذب میکند و مشکلی برای این کار وجود ندارد.
ایران در حالی به عنوان دومین دارنده ذخایر گاز دنیا در تامین نیاز داخلی خود با چالش مواجه شده و نتوانسته از کمبود بازارهای جهانی به نفع خود استفاده کند که کارشناسان، قرن فعلی را قرن گاز می دانند.
عضو اتاق بازرگانی تهران میگوید عدم تخصیص سرمایههای جدید در زیرساختهای نفتی باعث شده ایران در این حوزه از رقبای منطقهای خود عقب بیفتد. به گفته وی، ایران میتواند با شرایطی به تولید شش میلیون بشکه نفت در روز برسد.
عضو اتاق بازرگانی تهران میگوید با وجود آنکه دوری چند ساله ایران از بازار جهانی نفت باعث شده بازگشت به این عرصه دشواریهای خاص خود را داشته باشد، اما میتوان بازار کشور را بازیابی کرد.
ایران با تولید بیش از ۶ میلیون تن قیر در سال ۱۳۹۹ و ۵.۴ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ رتبه چهارم جهان را از نظر تولید قیر دارد و بیش از ۸ درصد از کل نیاز جهانی را تأمین میکند.
تجربه روسیه و آمریکا نشان میدهد که تجارت گاز تنها صادرات گاز نیست، بلکه مجموعهای از صادرات، واردات، سوآپ و ترانزیت گاز را شامل شده به گونهای که منافع کشور را به صورت حداکثری تامین کند.